Welkom op de nieuwsbrief van 

Schoolkalender

Mededelingen van de Directie

Wij willen u hierbij informeren dat de inschrijvingen voor de studie op onze school hebben moeten afsluiten. Deze beslissing is genomen vanwege enkele onverwachte omstandigheden die een impact hebben gehad op onze capaciteit om de studie op een kwaliteitsvolle manier te blijven aanbieden. 

Ten eerste hebben we te maken met een explosieve stijging van het aantal inschrijvingen ten opzichte van voorgaande jaren. Afgelopen jaren waren dit een 20-tal kinderen, nu zaten de inschrijvingen aan 35 leerlingen. Dit heeft geleid tot een ongeziene druk. Daarnaast verzorgen veel van onze leerkrachten de studie na de lesuren en is dit niet voor iedereen evident. 

We zijn op zoek gegaan naar oplossingen voor de huidige inschrijvingen. We voorzien 2 lokalen met 2 leerkrachten (korte & lange studie). We begrijpen dat dit voor sommige leerlingen en ouders teleurstellend nieuws kan zijn, en bieden onze welgemeende excuses aan voor het ongemak dat dit mogelijk veroorzaakt. We danken u voor uw begrip en medewerking. 

Met de medailles wil de VSV scholen bedanken voor hun inzet op het vlak van verkeerseducatie. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas. De Sint-Annaschool is één van die scholen. Dankzij de toegewijde inzet voor praktijkgerichte verkeerseducatie verdienden we een gouden medaille om aan de schoolpoort op te hangen, een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.

De voorgaande jaren hadden we steeds een bronzen medaille. We zijn dan ook heel fier dat we meteen gestegen zijn door onze inzet naar een gouden medaille. Op naar een briljante volgend jaar?


School gebonden informatie

Sint-Anna kiest voor peer-mediation:

In onze school kiezen we voor peer-mediation.

Mensen verschillen zoveel van elkaar dat samen spelen, leren en werken zonder conflicten bijna ondenkbaar is. 

Conflicten horen erbij, ook op school. En dat is volledig normaal.


Peer mediation is een methode waarbij kinderen en jongeren als bemiddelaar tussen beide komen bij conflicten. 

De bemiddelaars zijn geen scheidsrechters. Zij brengen de communicatie tussen de ruziënde leerlingen weer op gang en laten hen zo zelf de oplossingen zoeken.


In onze school zijn de leerlingen van het zesde leerjaar onze bemiddelaars.

Zij worden opgeleid en bijgestuurd door de zorgcoördinator. De sociale vaardigheden worden ontwikkeld tijdens de KiVa-lessen die het leerkrachtenteam voor zijn rekening neemt.


Op deze manier leren de kinderen anders kijken naar hun eigen conflicten en krijgen meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.


Een veilig schoolklimaat voor elk kind in onze school !


Dit zijn onze redders voor het schooljaar 2024-2025!

Zorg in onze school

Activiteiten en Evenementen

Zwemmen voor de lagere school

Vergeet je kind zijn zwemzak niet!  Zwemles behoort tot het leerpakket!

Schoolfotograaf

We hopen op een mooie foto-dag! Zorg ervoor dat uw kind er die dag netjes uitziet maar vooral dat het zich comfortabel voelt in de kleding die ze die dag dragen. Na de fotosessie ontvangt u een pakket om de foto's te bekijken en eventueel te bestellen. Meer info volgt later.

Ondersteuning voor Ouders

Tips voor Ouders

We zetten heel wat informatie op smartschool via nieuwsberichten! Neem zeker eens een kijkjes!

Betrokkenheid en Gemeenschapsgevoel

Hulpcheque:

Elk jaar zoeken wij mensen die de school kunnen ondersteunen. 

Al onze vrijwilligers zijn van zo'n groot belang voor onze dorpsschool. We hebben elkaar nodig om voor onze kinderen de beste schooltijd te kunnen blijven aanbieden op vlak van veiligheid, ondersteuning, ...

Dit kan zowel op een kleine als op een grote manier.

Vroeger kregen jullie een hulpcheque mee via de boekentas, maar ook wij gaan mee met het digitale tijdperk :-)

Gelieve dit formulier zo snel mogelijk in te vullen: hulpcheque


Alvast bedankt uit naam van alle kinderen en het voltallige team.

Bouwfonds (opstart): 

Jaarlijks investeert de school in de infrastructuur. Zoals jullie weten kosten oude gebouwen kosten nu eenmaal veel geld. Een deel wordt betaald door de Vlaamse overheid, maar onze school investeert elk jaar opnieuw ook een deel van haar eigen werkingsmiddelen. Middelen die dan niet kunnen gaan naar educatieve doeleinden.

Mogen wij op jullie steun rekenen?

Zo ja: Mijn steentje bedraagt (via schoolfacturatie):


Waar gaat het geld naartoe? Hier willen we op het einde van het schooljaar heel transparant in zijn! Wat heeft het opgebracht en wat hebben we ermee kunnen realiseren! Het geld zal vooral gaan naar kleine verfraaiingsklusjes, die uiteindelijk ook een handvol geld kost zoals: het schilderen van een (kleuter)klas, opknap-werkjes wanneer zaken stuk gaan door slijtage, materiaal die klusouders aankopen om zaken te herstellen/op te knappen, ...