aanmelding basisscholen

2021-2022

Beste ouder,

In de gemeenten Tervuren en Wezembeek-Oppem werken we met een aanmeldingsprocedure voor het Nederlandstalige kleuter- en lager onderwijs voor de basisscholen van het gemeentelijk onderwijs, het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap (GO!) en het vrij onderwijs.

Wat is aanmelden?

Aanmelden betekent dat je je kind eerst via het elektronische aanmeldingssysteem registreert. Het inschrijven gebeurt daarna. Als bijlage vind je de brochure waarin je alle nuttige en praktische informatie terugvindt. Alle info is ook terug te vinden op www.naarschoolinjebuurt.be Het is ook via deze website dat je je kind kan aanmelden.

Voordelen?

1. Je krijgt voorrang op ouders die de website niet gebruiken

2. Je kan meerdere scholen aanduiden in de volgorde van je voorkeur

3. Je wordt gerangschikt op basis van afstand thuis tot de school of werkplek tot de school

4. Je hoeft niet fysiek aan te schuiven aan de school.

Waarom aanmelden?

We streven ernaar elk kind in Tervuren en Wezembeek-Oppem een plaats te garanderen. En dat zoveel mogelijk in de buurt waar je woont. Zo heeft je kind de mogelijkheid om op wandelafstand naar school te gaan. Met het aanmelden willen we iedereen een gelijke kans geven om in te schrijven in een school van eigen keuze en willen we ook het kamperen aan de scholen vermijden.

Bij het verdelen van de plaatsen houden we ook rekening met het aantal kansarme en kansrijke kinderen. We trachten te komen tot een sociale mix. Een omgeving waar kinderen met verschillende achtergronden met elkaar in contact komen. En zo te komen tot een weerspiegeling van de buurt waar onze kinderen opgroeien.

Wie moet aanmelden?

Alle kinderen geboren tussen 1 januari en 31 december 2019, kinderen die volgend schooljaar van school willen veranderen en kinderen die al op een wachtlijst staan.

Wanneer aanmelden?

Alle info vind je terug in deze brochure of op de website www.naarschoolinjebuurt.be

We kijken ernaar uit om je te mogen verwelkomen in één van onze basisscholen!

aantal vrije plaatsen op onze school : https://docs.google.com/spreadsheets/d/1t3uMsDvUSQgWqGuuMUFO60W9ITh-ZkqF8TouLHWQ-V0/edit?usp=sharing

RONDLEIDINGEN VOOR NIEUWE INSCHRIJVINGEN.

Zolang we in code oranje zitten, kunnen wij geen live rondleidingen laten doorgaan.

Bekijk gerust ons promofilmpje en heb je nog vragen kan je deze altijd stellen op het online-vragenuurtje op zaterdag 27 feb van 15u tot 16u!

Vanaf code geel of code groen: Contacteer ons op het nummer 02 768 13 83 of via e-mail: secretariaat@sintannaschool.be