22.2. Het ICT-beleid – 2018-2019

Omgaan met ICT als technologie en met haar informatie- en communicatiemogelijkheden is een vaardigheid die alle jongeren bij het afstuderen moeten bezitten.

Nochtans is ICT geen doel op zich. We streven eerder naar de integratie van ICT in alle vakken en in alle klassen en dit vanaf het prille begin door onze kinderen vanaf de kleuterklas al te laten kennismaken met computers.

ICT moet gezien worden als een middel dat ondersteunend werkt bij zorgverbreding, participatie, levenslang leren en intercultureel onderwijs. Daarom is het belangrijk dat onze school voldoende aandacht besteedt aan ICT.

Onze school beschikt over voldoende computers.  We werken ook met digitale smartborden en Ipads en chromebooks in de klassen.

Daarnaast probeert de school, weliswaar ter ondersteuning van de ouders, kinderen ook mediawijs te maken.