Ouderraad

De ouderraad is een dynamische groep van enthousiaste ouders die zich – op vrijwillige basis – actief inzetten voor de school.

Bestuur:
Binnen de ouderraad wordt een bestuur verkozen voor 4 jaar.
Het kernbestuur voor het schooljaar 2018-2019 is als volgt samengesteld:

Voorzitterschap: Carolina Otero,
mama van Ruben (4LD), Simon (2LD) en Tomas (1KKB) Hebbelinck Otero
Ondervoorzitter: Rianne Hemeleers,
mama van Ferre (1LD), Robbe (3LD), Fleur (2KK) & Marie Vandenbussche
Penningmeesters: Ilse Dekelver,
mama van Febe (1LD) en Lex (1KKA) Govaerts
Annelies Devos,
mama van Quinten (5LD), Hendrik (3LD) en Jozefien (1LD) Vandenbempt
Secretaris: Koen Schuykens,
papa van Amelie en Svea (4LD)

De volledige ledenlijst van de ouderraad of meer informatie over hoe de ouderraad zich inzet op school kan u opvragen via een van de leden van het kernbestuur.

In de ouderraad worden voor de verschillende engagementen kerngroepen gevormd. Deze kerngroepen bereiden een bepaald thema voor zoals bv. het sinterklaasfeest, het winterrestaurant, de logistieke ondersteuning bij het grootouder- en ouderfeest, het schoolfeest, de teambuildingsavond, enz.

Klasverantwoordelijken binnen de ouderraad
De klasverantwoordelijken zijn lid van de ouderraad en worden binnen de ouderraad jaarlijks aangeduid. De ouderraad vindt het eveneens belangrijk om zoveel mogelijk de rechtstreekse communicatie met het schoolteam te stimuleren. De klasverantwoordelijken kunnen ouders wegwijs maken en informeren over hoe je het schoolteam het best kan bereiken.
Deze klasverantwoordelijken verzamelen tevens informatie, geven informatie door en slaan waar nodig een brug tussen de ouders en de betrokken klastitularis. Zij kunnen ook ingeschakeld worden bij het zoeken naar hulpouders voor het invullen van werklijsten voor evenementen. Zij maken eventuele problemen bespreekbaar met de ouders of klastitularis. De communicatie met de ouders van de klas is specifiek voor elke klas en kan gebeuren via e-mail, telefonisch, aan de schoolpoort of een ander medium (bv. facebook of WhatsApp).

Klasverantwoordelijken binnen de ouderraad voor het schooljaar 2017-2018:

Kleuters:

1KKA: Carolina Otero mama van Tomas