Welkom op de nieuwsbrief van oktober 2022

Belangrijke data in oktober:

• Vrije dag: maandag 03 oktober (opvang voorzien in de school)

• Zwemmen (LS) dinsdag 4 oktober

• Schoolfotograaf woensdag 5 oktober

• Dag van de leerkracht woensdag 5 oktober

• Pedagogische studiedag maandag 10 oktober (opvang voorzien in de school)

• Grootouderweek van 11 tot 14 oktober

• Zwemmen (LS) dinsdag 18 oktober

• Personeelsvergadering dinsdag 25 oktober (Geen STUDIE - wel opvang)

• wenmoment instappers: donderdag 29 oktober van 16:30 - 17:00

• Herfstvakantie: van 31 oktober tot en met 4 november

Zwemmen:

dinsdag 4 oktober & dinsdag 18 oktober

Vergeet je kind zijn zwemzak niet! Zwemles behoort tot het leerpakket!

Jaarthema: Allemaal lichtpuntjes

Dit schooljaar is ons thema op school: ALLEMAAL LICHTPUNTJES 🕯️🔦🏮

Op vrijdag 30 september hebben we dan ook onze startviering in de kerk met pastoor Jan. Daar komt nog eens goed aan bod waarom we lichtpuntjes willen zijn voor elkaar!

Maar wat is dat nu "allemaal lichtpuntjes"? Zo ver hoef je het niet te zoeken. Het is iets positiefs dat hoopt geeft in slechte omstandigheden. Dat kan zijn een lief gebaar, elkaar helpen, een luisterend oor, ...

Wij willen met de kinderen, maar ook met de ouders, grootouders, ... lichtpuntjes zijn voor elkaar! Elkaar helpen in donkere tijden. Doen jullie mee?

Knutselwerkje van het 2de leerjaar:

5 oktober = DAG VAN DE LEERKRACHT 💛💙💚💗

Via deze weg wil ik mijn hele team (leerkrachten, poetshulp, opvang, administratie, ...) bedanken voor hun dagelijkse inzet, hun enthousiasme, hun liefde voor alle kinderen! Het zijn één voor één toppers! DANK U WEL!

Op vrijdag 14 oktober in de namiddag worden zij verwend met een leuke activiteit vanuit de OUDERRAAD!

KIVA-nieuws lagere school

Thema september/oktober: We maken er samen een fijne groep van en sluiten niemand uit.

Op vrijdag 2 september zijn Kiko en Flo samen met de directie het nieuwe thema komen voorstellen aan de lagere school.

de klassen kregen opdrachten:

• Naar de redders op de speelplaats moet je altijd luisteren! Zij zijn er om te helpen en om er samen een fijne groep van te maken!

• Alle klassen gaan samen met juf/meester veel activiteiten doen rond een fijne groep…..iedereen zet in op groepsdynamiek en de gouden weken*

• 6de lj: opdracht maken van een KiVa-lied of dans

• 5de lj: poppen aankleden met echte kledij (Kiko en Flo)

• 1ste tot 4de lj: gaan de school versieren rond KiVa/vriendschap/visualiseren

*gouden weken: Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker voor de groepsvorming aan het begin van een schooljaar. Het proces van groepsvorming begint na een vakantie weer helemaal opnieuw: de leerlingen verkennen elkaar, de nieuwe leerkracht en de klas- & schoolregels. Daarom is dit een belangrijke tijd om een goed pedagogisch klimaat in de klas te creëren. Daar heb je de rest van het jaar plezier van.

Peer-mediation of redders? Wat is dat?

Er worden leerlingen van het vijfde en zesde lj. getraind om te bemiddelen bij ruzietjes op de speelplaats. Zij brengen de communicatie tussen de ruziënde leerlingen weer op gang en laten hen zo zelf de oplossingen zoeken. Een herstelgerichte aanpak bij conflicten dragen we hoog in het vaandel.

Je kan ze herkennen aan het roze fluohesje.

Ze doen dit zowel op lagere school speelplaats als bij de kleuters.

Cas en Lisa kleuterschool

Hallo, Wij zijn Cas en Lisa!

Op 14 september leerden jullie kleuters ons kennen en zongen we samen het lied van Cas en Lisa.

Soms is het moeilijk om afspraken van de speelplaats te volgen of goede vriendjes voor elkaar te zijn.

Geen probleem! Cas en Lisa helpen jullie hiermee, we maken er een fijn schooljaar van!

Dag van de sportclub - 28 september

De actie ‘Breng je sportclub naar school’ werd op woensdag 28 september georganiseerd door Sport Vlaanderen & MOEV. Samen met de Vlaamse scholen, de lokale besturen, sportfederaties en sportclubs roepen we alle leerlingen op om in de outfit van hun favoriete sport(club) naar school te gaan. Zo treden de leerlingen op als ambassadeur en kunnen ze hun sportclub in de kijker plaatsen.

En wat hebben een sportieve leerlingen hebben wij! Wauw! Het was gisteren mooi om te zien! Laten we er een sportief jaar van maken!

Green Deal Festival - 18 september

Op zondag 18 sept van was er in Tervuren het Green Deal Festival. Het doel van het Festival is om de inwoners van Tervuren te inspireren voor een 'Green Deal' voor hun eigen huishouden.

Op het Green Deal Festival konden bezoekers ideeën opdoen via verschillende initiatieven - zoals een informatiebeurs, de Korte Keten Markt en workshops - om ze zo ook thuis een transitie te laten maken naar een meer klimaatvriendelijke manier van leven.

Net zoals vorig jaar, deden ook dit jaar de scholen van Tervuren mee met een tekenwedstrijd (met een prijsuitreiking) voor de leerlingen - de ‘Klimaatbendes’ - van het vijfde leerjaar. De opdracht voor deze leerlingen is de volgende: Maak een affiche waarin je de inwoners van Tervuren inspireert één actie te ondernemen om het klimaat te helpen redden.

Dit jaar ging de prijs naar Bo. Ze kreeg een perenboom om te planten en een boek over het milieu.

Geniet hier van haar affiche!

Proficiat Bo! Maar ook proficiat voor de vele andere leuke en originele affiches die onze kinderen gemaakt hebben! Wat een talenten!